5 tips voor het stylen van je woonaccessoires

5 tips voor het stylen van je woonaccessoires

Afbeelding: Muuto

De styling van de accessoires in je interieur kan soms nog best lastig te zijn. Het probleem is vaak dat het al snel rommelig oogt, terwijl je juist een stijlvol, creatief en hip interieur wilt. In deze blog lees je vijf tips die je gaan helpen een perfect gestyled interieur te creëren.

Tip 1: Clusteren

De gouden tip bij de styling van de accessoires in je interieur is: clusteren! Dit betekent simpelweg dat je de accessoires dicht bij elkaar zet, in een aantal groepen. Andere plekken laat je bewust leeg. Dit zorgt namelijk voor een veel rustiger geheel dan wanneer er overal losse accessoires staan.

interiorlicios styling accessoires by lassen

Afbeelding: by Lassen

Tip 2: Varieer in grootte

Om dynamiek en spanning te creëren, varieer je in de grootte van de accessoires. Kies items van verschillende hoogtes en breedtes. Ook in de vorm kun je variëren. Combineer bijvoorbeeld accessoires met ronde vormen met accessoires die juist hoekige vormen hebben.

interiorlicios styling accessoires muuto

Afbeelding: Muuto

Tip 3: Oneven aantallen

Wij als mens ervaren oneven aantallen als mooier dan even aantallen. Dit berust op het feit dat onze hersenen getraind zijn om patronen te herkennen. Wanneer wij een even aantal zien, wordt het beeld dat we zien opgedeeld door onze hersenen. Oneven aantallen kunnen niet gedeeld worden, waardoor we dit als één geheel zien. Je kunt dus het beste kiezen voor bijvoorbeeld 3 of 5 accessoires bij elkaar, in plaats van 2 of 4.

Tip 4: Kleur en materiaal

Om een mooie eenheid te behouden, kun je verschillende tinten van dezelfde kleur kiezen (ton-sur-ton). Door met verschillende materialen te spelen, creëer je spanning. Combineer bijvoorbeeld glas met keramiek en geef het geheel een glamorous touch door goud toe te voegen.

Afbeelding: Poster Store

Tip 5: Persoonlijkheid

Als laatste wil ik nog even meegeven dat het vooral belangrijk is dat je accessoires kiest de je zelf mooi vindt. Ook accessoires met een mooi verhaal of een bijzondere herinnering moeten een mooi plaatsje krijgen. Dit zorgt er namelijk uiteindelijk voor dat je van je huis je thuis maakt.

Reader Comments

  1. Ik wil ook graag mijn woonkamer opnieuw inrichten en daarbij vooral gebruik maken van accessoires. Toch weet ik niet helemaal welke kleuren ik het beste kan kiezen. In ieder geval bedankt voor de inspiratie, ik ga snel verder kijken!

  2. Bedankt voor deze nuttige inrichtingstips met mooie plaatjes. Volgens mijn ervaring is de eerste vereiste voor het stylen van woonaccessoires ruimte. Ik heb serviesgoed uit Dresden geërfd. Ik vind het te mooi om te verkopen. Het is iets wat je wilt laten zien. Ik heb nu een vitrinekast op het oog.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *