interiorlicious_slaapkamer_essenza_kyan_plaid_green

Wil je een nieuwe slaapkamer, maar heb je geen zin in een hele verbouwing? Met deze 6 tips geef je jouw slaapkamer in no time een compleet andere uitstraling!

Tip 1: Een muur verven

Een kleurtje op de muur heeft gelijk een groot effect. Je hoeft niet gelijk alle muren te verven, geef bijvoorbeeld alleen de muur achter het bed een nieuwe kleur. Dit heb je in een paar uurtjes gedaan en je slaapkamer ziet er gelijk heel anders uit!

interiorlicious_slaapkamer_essenza_metze_dekbedovertrek_rose

Afbeelding: ESSENZA

Tip 2: Nieuwe dekbedovertrek

Een bed neemt een behoorlijk grote oppervlakte in beslag in de slaapkamer. Leg dus een nieuwe dekbedovertrek op je bed en de kamer krijgt direct een andere uitstraling. Om de zomer in huis te halen kies je bijvoorbeeld voor deze dekbedovertrek met bloemen.

interiorlicious_slaapkamer_essenza_fleur_dekbedovertrek_ecru

Afbeelding: ESSENZA

Een sprei of plaid staat overigens ook erg mooi!

interiorlicious_slaapkamer_essenza_levin_plaid_ecru

Afbeelding: ESSENZA

Tip 3: Kleed op de vloer

Als alternatief voor een nieuwe vloer kun je een groot kleed neerleggen. Dit kost veel minder tijd en is bovendien nog goedkoper ook. Je blijft de vloer natuurlijk wel zien, maar een kleed zorgt voor een heel ander gevoel in de ruimte. Het zorgt voor warmte en sfeer en het voelt bovendien heerlijk aan je voeten als je ‘s ochtends je bed uitstapt!

interiorlicious_slaapkamer_essenza_fleur_karpet_rose

Afbeelding: ESSENZA

Tip 4: Verlichting

Licht doet heel veel in een ruimte. Met verlichting kun je echt een bepaalde sfeer neerzetten. Schaf eens een paar sfeerlampen met warm licht aan en geef deze een mooi plekje in je slaapkamer. In plaats van de grote lampen aan te doen, kun je de sfeerlampen je kamer laten verlichten. Een romantische sfeer gegarandeerd!

Tip 5: Nieuwe accessoires

Accessoires zijn natuurlijk makkelijk te vervangen. Haal je oude accessoires eens weg en zet er leuke nieuwe voor in de plaats.

Tip 6: Verander de indeling

Voor deze tip hoef je niet eens iets nieuws te kopen, maar je kunt een ruimte er wel heel anders mee uit te laten zien. Geef je meubels simpelweg een nieuw plekje en je slaapkamer voelt weer als nieuw!

interiorlicious_slaapkamer_essenza_kyan_plaid_green

Afbeelding: ESSENZA