interiorlicious-diy-kubus-bloempot-6

In mijn vorige DIY hebben jullie mijn voorliefde voor planten al kunnen ontdekken. Ook bij dit DIY project ga je weer zelf aan de slag om op een verrassende manier meer planten terug te laten komen in je interieur.

Dit heb je nodig:

– vierkanten latje (13 mm dik en minimaal 140 cm lang)
– schuurpapier
– 2 ophanghaakjes
– houtlijm
– bloempot met rand (11 cm diameter)

interiorlicious-diy-kubus-bloempot-1

Stap 1: Latjes op maat zagen

Allereerst zaag je het latje in kleinere stukjes. Je hebt 4 stukjes van 12,6 cm nodig en 8 stukjes van 10 cm. Je kunt dit zelf doen, maar vaak kun je dit ook bij de bouwmarkt laten doen tegen een kleine vergoeding.

Stap 2: Schuren

Om splinters te voorkomen schuur je de kopse kanten glad. Let er hierbij wel op dat je geen afgeronde zijkanten krijgt en dat je niet te veel hout wegschuurt. Als je dit wel doet, is het in elkaar zetten later namelijk lastiger.

Stap 3: Ophanghaakjes

Nu bevestig je 2 ophanghaakjes aan een van de korte latjes met een hamer en kleine spijkertjes.

interiorlicious-diy-kubus-bloempot-2

Stap 4: Lijmen

Vervolgens lijm je alle latjes aan elkaar in de vorm van een kubus. Alle lange latjes komen verticaal en hier komen alle korte latjes horizontaal tussenin. Steeds als je een latje vastlijmt, druk je een tijdje goed aan. Let erop dat je het latje met de ophanghaakjes eraan met de ophanghaakjes naar buiten vastlijmt.

interiorlicious-diy-kubus-bloempot-3 interiorlicious-diy-kubus-bloempot-4 interiorlicious-diy-kubus-bloempot-5

Stap 5: Laten drogen

Het is super belangrijk dat je de lijm goed laat drogen. Het beste is om 24 uur te wachten voordat je de verbindingen gaat belasten.

Stap 6: Ophangen

Als de lijm goed droog is, kun je de bloempot in de kubus zetten en het geheel ophangen aan de muur. Zelf vond ik het leuk om meerdere kubussen op te hangen en daarom heb ik er drie gemaakt. Veel succes weer!

interiorlicious-diy-kubus-bloempot-6