interiorlicious-diy-hangende-bloempot-in-cirkel

Planten, ze zijn niet weg te denken uit het interieur. Je kunt ze natuurlijk neerzetten in mooie potten, maar je kunt ze ook ophangen! Met deze DIY maak je zelf een hangende bloempot. Zo voeg je op een creatieve manier wat meer groen toe aan je interieur.

Dit heb je nodig:

  • houten borduurring van 25 cm
  • (glazen) bloempot
  • geschikte lijm (E6000)
  • metalen ketting
  • kleine sleutelring (10 mm)
  • schroefoog

Stap 1: Verwijder de binnenste borduurring

Allereerst verwijder je de binnenste borduurring, deze ga je bij dit project niet gebruiken. De buitenste borduurring heb je wel nodig, hier komt straks de bloempot in te hangen.

interiorlicious-diy-hangende-bloempot-in-cirkel-1

Stap 2: Smeer lijm op de bloempot

Zet de bloempot op zijn kop en smeer een beetje lijm op twee punten recht tegenover elkaar op de rand. Zorg ervoor dat de denkbeeldige lijn die je tussen deze punten kunt trekken precies in het midden zit.

Stap 3: Lijm de bloempot en de ring aan elkaar

Zet de bloempot met de lijm in de ring. Als je de lijm precies op de goede punten op de rand van de bloempot hebt gesmeerd blijft hij balanceren in de ring. Als dit niet het geval is, probeer je het gewoon opnieuw en zorg je ervoor dat hij wel in balans is. Anders kan de bloempot namelijk niet goed drogen en is hij later ook minder stabiel. Wacht wanneer hij recht blijft staan tot de lijm goed droog is.

interiorlicious-diy-hangende-bloempot-in-cirkel-2

Stap 4: Bevestig de ketting aan de ring

Bepaal hoe hoog je de bloempot wilt ophangen en knip op basis daarvan een stukje van de ketting af. In deborduurring zit een handig sluitinkje. Steek deze door de uiterste schakel van de metalen ketting en draai vervolgens aan.

interiorlicious-diy-hangende-bloempot-in-cirkel-3

Stap 5: Hang de bloempot op

Om de bloempot op te kunnen hangen gebruik je een schroefoog. In hout kun je deze er gewoon inschroeven. Bij steen of gips heb je ook een plug nodig. Als laatste verbind je de ketting en het schroefoog met elkaar door middel van een klein sleutelringetje.

interiorlicious-diy-hangende-bloempot-in-cirkel

Dat waren alle stappen. Je bloempot hangt nu en je hebt weer extra groen in huis!