interiorlicious-kleur-kleurvlak-fest-amsterdam

Ik heb al vaker in mijn blogs dat je met kleur heel veel kunt doen in een ruimte. Kleur is namelijk heel bepalend voor de sfeer in je interieur en je kunt er bovendien optische effecten mee creëren. Veel mensen hebben wel een wand waar een mooi kleurtje op zit, maar je kunt het ook verrassender aanpakken dan dat!

Kleurvlakken

Door te werken met kleurvlakken ontstaat een speels effect. Het geeft je interieur iets onverwachts. Ook kun je met een kleurvlak een gedeelte van de ruimte optisch “afbakenen”. Hierdoor kun je je de functie van dat gedeelte in de ruimte benadrukken of meer intimiteit creëren.

interiorlicious-kleur-kleurvlakken-ferm-living

Afbeelding: ferm LIVING

Plafond

Waarom zou je alleen de muren een kleurtje geven? Het plafond leent zich namelijk ook goed voor een mooie kleur! Als je voor een donkere kleur kiest, voelt de ruimte intiemer aan. Als je een klein stukje van de bovenkant van de muur meeneemt, lijkt de ruimte optisch lager, waardoor je dat intieme gevoel nog meer versterkt.

interiorlicious-kleur-plafond-ferm-living

Afbeelding: ferm LIVING

Deuren en plinten

Door de deur en het kozijn in dezelfde kleur te schilderen als de muur, vallen ze minder op en gaan ze op in het geheel. Met de plinten kun je hetzelfde doen. Je kunt er ook voor kiezen om de deur of de plinten juist extra te laten opvallen en ze in een andere kleur te schilderen. Let er wel op dat muurverf niet geschikt is voor deuren, kozijnen en plinten. Je hebt dus dezelfde kleur nodig, maar een ander soort verf. Je kunt je hiervoor eventueel laten adviseren in de bouwmarkt.

Gedeelte van een muur schilderen

In plaats van een hele muur kun je ook een gedeelte van een muur schilderen! Als je met afplaktape een horizontale lijn trekt over de wand en vervolgens alleen het onderste gedeelte van de wand in een kleur schildert, creëer je als het ware een lambrisering van verf. Je kunt de muur ook verticaal opdelen in tweeën, waarbij je maar één van de twee gedeeltes een kleurtje geeft.

interiorlicious-kleur-kleurvlak-fest-amsterdam

Afbeelding: FEST Amsterdam