Houd jij ook zo van planten? Ik ben er in ieder geval dol op! Mijn persoonlijke favoriet is de Calathea plant, waarvan immens veel verschillende soorten bestaan. Ook de Monstera en de bananenplant behoren tot mijn favorieten. Maar hoe style je jouw planten nou op een leuke manier?

Cluster je planten

Ik heb deze tip al eerder gegeven in mijn blog met styling tips voor woonaccessoires: clusteren! Dit geldt ook voor de styling van je planten. Dit betekent dat je jouw planten bij elkaar zet in groepjes. Combineer hierbij planten van verschillende groottes. Door te clusteren creëer je een veel rustiger geheel dan wanneer er overal losse planten staan.

Planten op verschillende hoogtes

Een speels geheel creëer je door je planten op verschillende hoogtes neer te zetten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je planten op plantenstandaarden te zetten van verschillende hoogtes. Je kunt bijvoorbeeld ook simpelweg een paar planten op de grond zetten en een paar op een tafeltje.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Flower Folk (@the_flower_folk) op

Hang je planten op

Je kunt je planten neerzetten, maar je kunt ze ook ophangen! Vooral hangplanten zijn in dit geval erg leuk, zoals de Scindapsus Pictus, de erwtenplant of de Hoya Carnosa Tricolor. Deze hangplanten kun je aan de muur of aan het plafond hangen of bijvoorbeeld aan een oude trap, zoals in het voorbeeld hieronder.

Afbeelding: Hannah Puechmarin (Apartment Therapy)

Welke potten voor je planten?

Welke potten je kiest hangt vooral af van je persoonlijke smaak. Zelf vind ik terracotta potten heel erg mooi door de warme kleur. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei maten, waardoor je al je planten in dezelfde soort pot kunt zetten om zo een mooie eenheid te creëren. Een bijkomend voordeel is dat ze maar een paar euro per stuk kosten.

Afbeelding: IKEA

Het is overigens ook erg leuk als je verschillende potten met elkaar combineert! Denk bijvoorbeeld aan potten met een leuke print of een mooi reliëf, of zet je planten in manden.

Afbeelding: Craftifair