interiorlicious ferm living collect lightning hoofdafbeelding

Afbeeldingen: Ferm Living

Verlichting boven de eettafel, wel zo handig als je ‘s avonds gaat eten. Je kunt gewoon één of twee lampen boven de tafel hangen, maar je kunt het ook iets creatiever aanpakken. In deze blog vind je een paar leuke ideeën.

Lampen ophangen in een spiraalvorm

Boven de eettafel in de foto hieronder zijn de lampen in een spiraalvorm opgehangen. De lampen hangen dus als ware in een cirkel waarbij elke lamp steeds een stukje hoger hangt. Door de verlichting op deze manier boven de eettafel te hangen creëer je een bijzonder effect.

interiorlicious ferm living collect lightning spiraal

Meerdere lampen in verschillende vormen

In de foto hieronder zijn verschillende lampen precies op één lijn opgehangen. Er ontstaat dynamiek doordat de lampen verschillende vormen hebben. Doordat de lampen wel dezelfde kleur hebben en op dezelfde hoogte zijn opgehangen, vormen ze toch een mooi geheel.

interiorlicious ferm living collect ligntning rechte lijn

Ferm Living Collect Lightning

De lampen komen uit de Collect Lightning collectie van Ferm Living, waar ik zelf helemaal fan van ben! Het leuke aan deze lampen is dat je ze zelf kunt samenstellen. Je hebt keuze uit twee verschillende fittingen, welke je kunt combineren met vijf verschillende metalen kappen en twee glazen kappen. Voor de fitting en de metalen kappen kun je kiezen uit de kleuren donkergroen, roodbruin, lichtgrijs, lichtroze, dusty blauw, donkerblauw, messing en zwart. Om het af te maken kun je hier nog een messing ring aan toevoegen.

interiorlicious ferm living collect ligntning

Tip

Nog even een tip. De verlichting boven de eettafel heeft meestal een lichtopbrengst tussen de 500 en 800 lumen. Als je één lamp ophangt kies je dus een lichtbron van 500 tot 800 lumen. Echter, als je er meerdere ophangt, kies je voor lichtbronnen met een kleinere lichtopbrengst. Je wilt tenslotte niet dat het licht te fel wordt. Wil je bijvoorbeeld vijf lampen ophangen? Kies dan voor vijf lichtbronnen van 100 tot 150 lumen. Gezamenlijk geven ze dan precies genoeg licht.