Marmer, ik ben er gek op! Door dit materiaal toe te passen in het interieur creëer je een gevoel van luxe. Ik kwam daarom op het idee om een eigen marmerlook klok te maken. Hieronder kun je lezen hoe je deze chique klok zelf kunt maken!

Benodigdheden

– marmerlook plakfolie
– snijmat
– stanleymes
– zwarte verf
– kwast
– uurwerk
– wijzers
– ronde MDF plaat, diameter 30 cm
– ophanghaakjes
– lijm

Het marmerlook plakfolie heb ik bij de Gamma gekocht. Het uurwerk, de wijzers en de ronde mdf plaat heb ik online besteld bij De Kwast.

Stap 1: Zwarte verf

Allereerst schilder je de randjes van de MDF plaat zwart, hier komt namelijk geen folie overheen en anders blijf je de bruine kleur zien.

Stap 2: Plakfolie

Als de verf goed droog is, kun je beginnen met het plakfolie. Knip een vierkant uit dat net iets groter is dan de klok en plak dit op de MDF plaat. Doe dit volgens de instructies die bij het plakfolie zitten.

Stap 3: Uitsnijden

Draai de plaat met het folie om en snijd met een stanleymes netjes langs de randen. Ook het middelste cirkeltje snijd je uit.

Stap 4: Ophanghaakje

Bij de ronde plaat die ik besteld heb, zat een houten blokje waarmee je afstand kunt creëren tussen de plaat en de muur. Op de plaat plak je het blokje en daar plak je weer het ophanghaakje op. Zorg er wel voor dat je een lijm kiest die sterk genoeg is om de klok te dragen.

Stap 5: Uurwerk

Nu steek je het uurwerk door het gaatje in de plaat. Hier doe je vervolgens het ringetje omheen en het geheel draai je aan met het moertje.

Stap 6: Wijzers

Als laatste druk je de wijzers op het uurwerk en klaar is je eigen marmerlook klok! Veel succes!