interiorlicious luxury living beetle chair gubi hoofdafbeelding

Afbeeldingen: Gubi

Voor sommige merken is luxe de standaard, maar momenteel is een luxury living ook echt een trend. Je voelt je als een koning(in) in een interieur dat is ingericht volgens deze stijl. In deze blog kun je lezen welke meubels, materialen en kleuren je kunt combineren om deze luxe woonstijl te creëren. Je huis zal één en al luxe ademen!

Luxe zitmeubelen van fluweel

In deze trend zie je veel grote ronde zitmeubelen die bekleed zijn met zacht fluweel. In mijn eerdere blog “Ga voor een glamomous look met velvet in je interieur!” heb je al meer kunnen lezen over deze prachtige stof. Fluweel voelt prettig aan en draagt bij aan de chique uitstraling die hoort bij luxury living.

interiorlicious luxury living gubi velvet bank

Stijlvol marmer

Een ander materiaal dat we veel zien in deze trend is marmer. Dit materiaal wordt bijvoorbeeld toegepast op de vloer of op de muren, maar ook marmeren tafeltjes zijn erg populair. Marmer is over het algemeen een kostbaar materiaal. Heb je een wat kleiner budget? In mijn blog “DIY: Maak je eigen marmerlook klok” kun je lezen hoe je zelf een klok maakt die van marmer lijkt!

interiorlicious luxury living gubi marble

Chic glas

Ook het materiaal glas wordt veel gebruikt binnen deze trend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glazen tafeltjes. Ook zien we veel glaswerk, zoals mooie glazen en vazen. Als je het helemaal luxe wilt aanpakken kies je natuurlijk voor kristalglas.

Luxe metalen: messing, koper, zilver en goud

Om de chique look compleet te maken, kunnen metalen zoals messing, koper, zilver en goud natuurlijk niet ontbreken! Deze stijlvolle metalen geven de finishing touch aan je luxe inrichting.

Diepe, donkere kleuren

Bij deze trend geven we de voorkeur aan diepe, donkere kleuren, zoals donkergroen, donkerrood, donkerblauw of donkergrijs. Kleuren creëren een bepaald gevoel en deze donkere tinten dragen bij aan de chique uitstraling in je interieur.

Je weet nu hoe je zelf een stijlvol interieur kunt creëren volgens de luxury living woonstijl. Ben jij ook al fan geworden van deze trend?